Skip to content
09.08.2022

UITBREIDING WINDPARK OP KRISTALPARK LOMMEL: OPBOUW NIEUWE WINDTURBINES VOLOP AAN DE GANG

BOUW VAN 12 NIEUWE WINDTURBINES ZORGT VOOR RUIM EEN VERDUBBELING VAN PRODUCTIE VAN GROENE STROOM

Lommel/Harelbeke, 4 augustus 2022 – Nadat de Aspiravi-groep in het voorjaar de funderingswerken van de 12 nieuwe windturbines op industrieterrein Kristalpark in Lommel heeft uitgevoerd, werden de grote onderdelen van de windturbines op de site geleverd en is nu gestart met de eigenlijke opbouw van de machines. De indienstname wordt in het najaar van 2022 verwacht. 8 van de 12 windturbines staan op het terrein van zinksmelter Nyrstar.

Het windpark zal na de bouw van de 12 nieuwe windturbines in totaal 17 windturbines tellen, die samen goed zijn voor de productie van groene stroom equivalent aan het gemiddeld jaarlijks verbruik van 33.400 gezinnen; bijna 2,5 keer méér dan het vorige windpark van 13 windturbines.

Jaarlijks zullen de nieuwe windturbines in Lommel zo’n 53.000 ton CO2 vermijden. Een mooie bijdrage tot de realisatie van de klimaatdoelstellingen die op verschillende beleidsniveaus vooropgesteld worden. Maar meer lokale, hernieuwbare energie draagt niet alleen bij aan de noodzakelijke energietransitie, het leidt ook tot meer energie-onafhankelijkheid van het buitenland.

Ook de inwoners van Lommel zullen mee kunnen investeren en bijdragen aan een duurzame toekomst via deelbewijzen van de coöperatieve vennootschappen Aspiravi Samen cv en Limburg wind cv.

-> Hier kan u het volledige persbericht lezen.
-> Op de projectpagina van Aspiravi nv kan u foto’s van de werkzaamheden bekijken.

Terug naar overzicht